Cara Merawat Resdung

cara merawat resdung dan jerawat

Bagaimana cara merawat resdung dengan cara yang semulajadi dan dijamin selamat?

Ya. Cara terbaik untuk menyembuhkan masalah resdung anda tanpa perlu membuat rawatan dengan kos yang tinggi.

Tanpa perlu anda buang masa dengan menggunakan produk yang banyak dan menyusahkan.

Tak perlu nak guna lintah hidup dimuka dan sebagainya. Anda tentu merasa geli kan?

Tanpa sebarang pembedahan dan sebagainya yang menyakitkan.

Ya memang anda cara merawat resdung dengan teknik yang sangat mudah dan semulajadi.

Jangan bimbang.

Ianya terbukti selamat.

Tentu sekali gejala resdung ini sering menggangu aktiviti harian anda dan menjadikan anda tidak selesa ?

Saya akan berkongsi bagaimana kami membantu ribuan pelanggan yang mengalami masalah resdung, jerawat akibat resdung, bersin keterlaluan, gatal-gatal dihidung, muka bernanah, sakit mata, nafas berbau dan lain-lain masalah yang berkaitan resdung.

rawatan resdung yang bagus

Apakah tanda-tanda anda mengidap masalah resdung.

1. Hidung sentiasa berair juga selsema terutama pada waktu pagi dan cuaca sejuk.
2. Sering gatal-gatal pada hidung, mata dan telinga apabila makan makanan yang tidak sesuai seperti udang, ketam, ikan masin dan belacan.
3. Bersin tidak berhenti apabila terkena habuk.
4. Sering berkahak, banyak jerawat, telinga tersumbat, penglihatan kabur, sakit kepala, nafas berbau busuk, gatal-gatal kulit dan sebagainya yang berkaitan dengan resdung.

Kesan dari masalah resdung

cara berkesan merawat resdung

Assalamualaikum

Saya Puan Salina berumur 43 tahun, isteri dan ibu kepada 4 orang anak. Saya seorang pengidap penyakit resdung yang kronik sejak zaman remaja lagi. Masalah resdung saya sangat menganggu aktiviti harian saya terutama diwaktu pagi. Sering bersin, hidung gatal, mata merah dan berair, kadangkala menjadi bengkak dan lain-lain masalah.

Seksa kepada kesakitan resdung yang dialami ini hanya Allah sahaja yang mengetahuinya. Hidup saya tertekan.

Saya tidak dapat melakukan kerja-kerja rumah yang berhabuk dan kadangkala mereka nampak saya macam pemalas kerana sering mengupah cleaning service untuk melakukannya.

Tambahan muka saya yang banyak jerawat, menjadikan saya kurang berkeyakinan apabila bertemu dengan jiran-jiran, kawan sekerja dan sebagainya.

Oleh yang demikian, awal tahun 2015. Saya diperkenalkan oleh kawan sekolah lama ketika saya bercuti dikampung bersama keluarga. Kawan saya seorang Ustazah di Sekolah kawasan pekan dikampung. Beliau berkongsi masalah resdung yang sama dan bagaimana cara merawat resdung yang beliau amalkan.

Alhamdulillah, masalah resdung beliau hampir 90% pulih setelah menggunakan pati mineral beralkali ini selama hampir 2 bulan.

Cara penggunaannya juga agak ringkas dan mudah kepada saya untuk diikuti. Antara cara penggunaan yang rakan saya kongsikan itu adalah.

1. Dia minum titisan pati mineral beralkali sebanyak 30 titis sehari bersama air suam. Diwaktu pagi 10 titis, petang 10 titis dan malam 10 titis dicampur bersama secawan air suam.

(Berat badan rakan saya adalah 60kg. Dos yang disyorkan adalah Kg/2)

2. Beliau menunjukkan saya botol sprayer kecil yang boleh didapati di kedai-kedai 2 ringgit itu. Botol sprayer tersebut dimasukkan air bersih didalamnya kemudian di titiskan 15 titik pati mineral beralkali. Tujuannya adalah untuk sentiasa spray dimuka dan dihidung. Sehari 6-10 kali beliau lakukan. Beliau bawa botol sprayer itu kemana-mana di dalam begnya termasuk ketika mengajar disekolah. Hasilnya masalah jerawat cepat kecut dan kulit menjadi lebih halus dan flawless.

sembur dimuka untuk merawat masalah resdung

3. Diawal-awal dahulu, ketika masalah bersin sangat serius, beliau menitikkan 1-2 titik pati mineral beralkali diibu jari. Kemudian diratakan dengan jari telunjuk, kemudian menyedutnya kehidung (sama macam dilakukan menggunakan minyak cap kapak). Sangat menakjubkan masalah bersin boleh berhenti dengan segera pada hari itu.

Yakin dari perkongsian rakan Ustazah saya ni dan merasakan ianya suatu perkara yang mudah untuk dilakukan. Saya terus mencuba dan mengamalkannya. Hasilnya juga Alhamdulillah. Sangat menakjubkan. Masalah resdung saya pulih dalam tempoh hampir 3 bulan.

Ianya benar-benar semulajadi. Saya merasa senang dan sedikit pun merasa susah dan tertekan untuk mengamalkannya. Sekarang pelbagai masalah kesihatan saya yang lain turut pulih termasuk tekanan darah tinggi, sering pening kepala dengan asbab saya menggunakan pati mineral beralkali ini.

Sekian
Puan Salina
Teluk Intan

bagaimana untuk merawat resdung dengan berkesan

resdug jerawat dimuka

ubat merawat resdung yang mujarab

ulat resdung sembuh

AYUH JOM CUBA PATI MINERAL BERALKALI SEKARANG

CARA MERAWAT RESDUNG YANG PALING SELAMAT DAN BERKESAN UNTUK DIAMALKAN