Penawar Gout

Penawar Gout memang amat diperlukan oleh mereka yang menderita sakit gout ini. Masalah sakit gout dihidapi oleh ramai lelaki mahupun wanita di Malaysia. Mereka mengalami masalah sakit gout memang memerlukan penawar gout yang benar-benar berkesan dan terbukti selamat untuk digunakan.

penawar gout yang berkesan dan terbukti selamat

Untuk mendapatkan penawar gout yang benar-benar berkesan dan terbukti selamat. Masalah berikut haruslah difahami terlebih dahulu.

Tiap kali tersilap makan GOUT TERUS MENYERANG ? Betul tak?

Sakit Pulak Sampai Nak Keluar Air Mata.

Tahukah anda kenapa perkara ini berlaku ?

Kata Pakar Perubatan, Dr. Zubaidi, puncanya ialah:

Terdapat beberapa jenis makanan yang mempunyai protein yang tinggi dan menghasilkan satu bahan yang dinamakan “purine” dan kemudiannya ditukar menjadi asid urik.

Apabila asid urik di dalam badan kita tidak dikeluarkan melalui sistem perkumuhan, ia akan menjadi tepu dan kemudiannya menjadi Kristal (seperti pasir-pasir kecil) dalam lendiran sendi dan menyebabkan sendi-sendi tidak dapat dibengkokkan dan ia akan menyebabkan kesakitan.

Maksudnya, punca utama penyakit gout ini adalah dari cara pemakanan anda.

Namun, hampir 90% pesakit gout tidak sembuh dari penyakit ini walaupun sudah pelbagai ubat digunakan. Sehinggakan penyakit ini semakin melarat dan menyebabkan batu karang serta kerosakan buah pinggang.

Kata seorang lagi Pakar Perubatan , Dr. Theodore Baroody, masalah utama GOUT SUKAR SEMBUH adalah:

“ mereka tidak tahu cara betul untuk merawat gout sedangkan sudah tahu puncanya adalah asid urik, keluarkan sahaja asid urik tersebut dan neutralkan asid di dalam badan dengan alkali bukannya menggunakan ubat kimia.”

Sebenarnya bukan salah anda sekiranya GOUT SUKAR SEMBUH, Cuma anda tidak tahu bagaimana cara yang betul.

Mahukah anda tahu bagaimana proses yang

berkesan untuk keluarkan asid urik  sehingga boleh

menyembuhkan GOUT tanpa ada KESAN SAMPINGAN?

Jika jawapan anda “YA”, pasti anda gembira selepas ini kerana kesakitan itu cepat sembuh dan tidak perlu berpantang makanan lagi.

Saya perkenalkan untuk anda… PENAWAR GOUT YANG SANGAT BERKESAN & SUDAH DIGUNAKAN HAMPIR 50 TAHUN DI AMERIKA SYARIKAT !!

 

bagaimana cara merawat sakit gout dengan selamat berkesan

Mahukah ANDA jika saya kongsikan bagaimana dengan hanya minum air sahaja, anda boleh beransur-ansur mengurangkan kebergantungan kepada ubat penahan sakit dan suntikan ?

Mari kita lihat video yang dikongsikan ini..

ubat merawat gout

Cara Merawat Gout Dengan Berkesan

Masalah atau penyakit Gout ini merupakan masalah yang sangat biasa dan menghantui hampir 40% dewasa hari ini. Hanya mereka yang menderita masalah Gout ini sahaja yang memahami bagaimana sakit dan deritanya penyakit Gout ini. Apabila diserang penyakit Gout ini, pesakit akan menderita dan perit menahan kesakitannya. Melihat kepada video diatas bagaimana pesakit Gout ini menceritakan pengalamannya.

“Berikut Adalah Cara 100% Semula Jadi untuk  Neutralkan Asid Urik (Yang Menyebabkan Sakit Gout Anda) Dalam Masa Kurang Daripada 3 Minggu TANPA Sebarang Ubat Kimia Atau Pembedahan Yang Bahaya!”

Apakah Itu Penyakit Gout?

Penyakit Gout ialah salah satu bentuk artritis yang diakibatkan oleh pengumpulan hablur-hablur asid urik pada sendi-sendi. Penyakit ini terlalu menyakitkan dan dalam kebanyakan kes, hanya menjejaskan satu sendi (monoartritis), khususnya ibu jari kaki. Istilah “gout” berasal daripada perkataan bahasa Latin, “gutta” yang bermakna ‘setitis’, disebabkan kepercayaan ketika itu bahawa gout diakibatkan oleh titis humor-humor yang mengerikan dan yang mungkin berkait dengan ketul-ketul mendapan urat.

Sumber : Wikipedia

Apakah Tanda Dan Gejala Penyakit Gout?

Gambaran klasik tentang gout ialah sakit yang melampau serta mengejut, bengkak, kemerahan, dan kehangatan, serta kekakuan pada sendi. Pesakit mungkin juga mengalami demam gred rendah, dan biasanya menghadapi dua sumber kesakitan. Hablur-hablur dalam sendi mengakibatkan sakit keterlaluan ketika kawasan yang terjejas digerak. Keradangan tisu-tisu di sekeliling sendi juga mengakibatkan kulit menjadi bengkak dan sakit, walaupun hanya disentuh dengan lembut; umpamanya, meletakkan selimut pada kawasan yang terjejas.

Gout biasanya menyerang ibu jari kaki (lebih kurang 75% daripada semua serangan pertama). Bagaimanapun, penyakit itu juga boleh menjejaskan sendi-sendi yang lain, seperti mata kaki, tumit, kekura kaki, lutut, pergelangan tangan, siku, jari, dan tulang belakang. Dalam sesetengah kes, gout boleh terjadi pada sendi jari-jari kaki yang tidak dapat bergerak, disebabkan kecederaan dahulu yang mengakibatkan peredaran darah yang buruk.

Pesakit-pesakit dengan hiperurisemia (sila lihat di bawah) boleh mempunyai mendapan-mendapan hablur asid urik yang dipanggil tofus dalam tisu-tisu yang lain, umpamanya heliks telinga. Dalam sebilangan kes, karang-karang asid urik boleh membentuk sejenis karang ginjal.

cara merawat gout

teknik rawatan gout

Cara Merawat Gout?

Cara merawat Gout menggunakan Concentrated Mineral Drops boleh dibahagikan kepada 3.

1) Minum air titisan CMD dengan kadar berat badan seseorang pesakit dibahagi 2.

Contoh : Berat badan ANDA 80kg = (80/2) = 40 titis, maka keperluan titisan CMD badan ANDA adalah 40 titis. Cara pengambilan CMD ini adalah samaada pagi 10 titis, tengahhari 10 titis, petang 10 titis & malam 10 titis dicampurkan dengan air minuman 300ml-500ml. Minum sehingga habis kemudian banyakkan lah meminum air putih sepanjang hari untuk CMD berfungsi memecahkan molekul asid urik yang merbahayakan dan mendatangkan kesakitan kepada sakit Gout ANDA ini.

Amalkan secara konsisten setiap hari supaya molekul asid urik ini boleh dipecahkan dan disingkirkan dari tubuh. Pengambilan air yang banyak adalah perlu sebagai ajen pengangkutan asid urik untuk disingkirkan melalui perkumuhan tubuh.

2) Cara merawat Gout yang seterusnya adalah dengan sentiasa menyapu CMD dikawasan kesakitan.

3) Cara merawat Gout lain dengan menggunakan CMD adalah dengan merendam kaki, tangan atau mana-mana bahagian yang sakit dalam baldi air panas suam + 30 titis CMD. Rendam bahagian yang sakit selama yang ANDA mampu tangan atau sehingga air tersebut menjadi sejuk.

beli ubat gout yang terbukti berkesan